Kind en oudervriendelijke tuin (kinderopvang)





Deze Hovenier is gevestigd in Zoetermeer

Klik hier om deze tuin in de Full-Screen Slide-Show te bekijken

Deze tuin is ontworpen en aangelegt voor een gastouder gezin in Rijswijk.Hierbij was van belang dat kinderen niet voortdurend gecorigeerd hoeven te worden. Beplanting is daarom buiten bereik gehouden en er is een apart gedeelte die afgesloten kan worden voor de kinderen.


De entree van de tuin vind in het vervolg plaats via de achterkant. Hier is een nieuw entree vormgegeven door de schutting 45cm van de erfafscheiding te plaatsen is ruimte gecreeerd voor beplanting aan de buiten zeide. Hiermee wordt de nieuwe entree mooi aangekleed.


In het centrale deel is als hoofd lijn gekozen voor de verbinding van de entree met het huis. Daarnaast is een vlakverdeling ontworpen die ruimte bied voor ontspanning en speelgelegenheid. Zowel als meerdere route mogelijkheden.


Voor de klant was het wenselijk om de kinderen een geborgen gevoel te geven met veel groen. Daarom is er gekozen voor donkere schaduw bomen in het centrale deel en lichte fijnbladige bomen in het achterste deel. Hier is de aandacht voor detail goed te zien.


De entree heeft een uitnodigende uitstraling door de gebogen lijnen van de schutting. Al met al een unieke tuin waar wij met veel plezier aan gewerkt hebben.


Ik wil dat deze hovenier contact met mij opneemt
andere tuinen van deze hovenier
Email een vriend over deze tuin