Moderne tuin met vijver , natuursteentegels , stapstenen en overkapping

Deze Hovenier is gevestigd in Steenbergen

Klik hier om deze tuin in de Full-Screen Slide-Show te bekijken

De mooie grote en moderne vijver, gelegen op een centrale plek in de tuin, is goed in verhouding met de bestrating van natuursteensplit en de vakken met planten. Deze tuin ademt sfeer uit door de wintergroene haagblokken van Buxus, blokken van rode beuk, de dakbomen en de mooie brede vijverranden. In de vijver is een waterornament geplaatst in de vorm van een kubus van roestvaststaal (rvs). De staptegels in het split zijn in lijn met de staptegels in de vijver die als brug dienen naar de overkapping. De brede rand van deze grote hoekvijver is afgewerkt met natuursteen.


Het blad van wilde wingerd verkleurt in de herfst prachtig rood. Deze klimplant is als onderbreking tegen het wintergroene klimophek geplant en laat in de winter het zicht vrij naar het er achter gelegen natuurgebied. In de zomer zorgt deze klimplant voor privacy. In het tuinontwerp van deze tuin zijn ook plekken voor natuursteenbankjes bedacht die uitzicht geven op de grote vijver.


Op de foto is goed te zien dat de bestrating van basaltsplit, de vijverrand, het tuinbankje en de tegels bij het tuinhuis op elkaar afgestemd zijn wat betreft de neutrale kleur en structuur. De border is ingericht met blokken rode beuk, hortensia's, herfstsleutel (Sedum)en grootmoedersoorbellen/fazantenbes (Leycesteria). Op de achtergrond is het klimopscherm zichtbaar. Een goede verhouding tussen groen en steen is slechts één van de factoren die belangrijk zijn voor het krijgen van de juiste sfeer in de tuin!


Tuinverlichting geeft deze moderne vijvertuin extra sfeer. De boomkronen van de dakbomen worden 's avonds gespiegeld in het water en geven de tuin een extra dimensie. In deze tuin is gekozen voor tuinverlichting op 220 volt maar ook laagspanning tuinverlichting op 12 volt is een optie. In een tuin gebruiken we vaak verschillende armaturen zoals staande tuinverlichting in de vorm van masten of paaltjes, hangende tuinverlichting bijvoorbeeld boven een tuintafel, buitenspots in verlaagde plafonds van terrasoverkappingen, richtspots om bomen, fraaie sierheesters of ornamenten mee aan te lichten, down- en/of uplighters om wanden mee aan te lichten... Maar er zijn veel meer mogelijkheden! Bij het maken van het tuinontwerp wordt door ons al rekening gehouden met de mooiste en beste plaats van de tuinverlichting. Want per slot van rekening maken we vooral 's avonds gebruik van de tuin!


Deze Hovenier is aangesloten bij TRI GROEI IN GROEN en draagt zo bij aan betere opleidingen voor praktijk gerichte Hoveniers en daar hebt u als Consument weer voordeel van. Deze door TRI GROEI IN GROEN opgeleide Hoveniers starten hun carrière dan ook bij deze aangesloten Hoveniersbedrijven waardoor hun personeel net even dat extra stukje vakkennis heeft voor in de praktijk, bij u thuis in de tuin. Ben jij een jongere die meer wil weten over een BBL opleiding in het Groen? TRI GROEI IN GROEN is de opleidingspartner voor werken en leren in het groen. TRI GROEI IN GROEN is een praktijkopleider waarbij je middels een werken en leren traject opgeleidt wordt tot hovenier, groenvoorziener of een opleiding boomteelt kunt volgen. De opleiding Groenvoorziener en de Hoveniersopleiding leren jou de vaardigheden aan voor de aanleg en het onderhoud van groen en tuinen. Zowel de hoveniersopleiding, opleiding tot groenvoorziener als boomteeltopleiding volg je via een BBL traject. Dit houdt in dat je 4 dagen werkt en 1 dag leert, de ideale combinatie als je wilt werken en leren.


Ik wil dat deze hovenier contact met mij opneemt
andere tuinen van deze hovenier
Email een vriend over deze tuin